Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pęczaku

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza pęczak ugotowana 200 g
pieczarki marynowane 0,5 słoiczka
papryka pomarańczowa 0,5 szt
kukurydza w puszce 3 łyżki
fasola czerwona z puszki 3 łyżki
majonez 2 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pęczaku

Ugotowany pęczak (może być pozostały z obiadu) wrzucić do miski. Kukurydzę i fasolę osączyć z zalewy i wrzucić do kaszy. Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Pieczarki osączyć z zalewy, pokroić w ćwiartki (jeśli większe to drobniej), wrzucić do miski. Paprykę oczyścić z nasion, umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do sałatki, wymieszać. Odstawić na godzinę do lodówki, aby smaki się przegryzły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 06.05.2016 19:37
bardzo lubię sałatkę z kaszą
Wafelek2601 06.05.2016 17:56
Z pewnością dobra
Anna169Hosz 06.05.2016 14:52
Na pewno pyszna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak