Sałatka z pęczaku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza pęczak

    150g ugotowanej
  • pomidor

    1 szt
  • ogórek

    1 kawałek
  • szczypiorek

    0,5 pęczka
  • oliwa

    2 lyzki
  • biały ocet winny

    1 lyzeczka
  • sól i pieprz

    . do smaku
  • Czosnek suszony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowaną na sypko, ostudzoną kasze wsypać do miski. Pomidora i ogórka obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Szczypiorek opłukać, osuszyć i posiekać. Sos: do miseczki wlać oliwę, ocet, doprawić solą i pieprzem, dodać czosnek i dokładnie wymieszać. Do kaszy wsypać pokrojone warzywa, wlać sos i dokładnie całość wymieszać. W razie potrzeby doprawić do smaku. Przykryć szczelnie i.. zabrać do pracy :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat