Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pęczakiem, pieczonym indykiem i kaparami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka pieczony lub wędzony 25-30 dkg
kasza pęczak 1 woreczek
cebula 1 szt
fasola czerwona z puszki 1 puszka
oliwki czarne 1/2 słoika
kapary całe Smak 2 łyżki
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy polski Prymat 1 opakowanie
oliwa z suszonych pomidorów 5 łyżek
Pieprz czarny Prymat w młynku
sól

Porada

Do wykonania sałatki wykorzystałam mięso, które zostało po świętach.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pęczakiem, pieczonym indykiem i kaparami

Kroki postępowania

1
Kaszę ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić i przełożyć do dużej miski.
Krok 1 - Sałatka z pęczakiem, pieczonym indykiem i kaparami foto
2
Dodać dokładnie odsączoną z zalewy czerwoną fasolę oraz pokrojoną w kostkę cebulę.
Krok 2 - Sałatka z pęczakiem, pieczonym indykiem i kaparami foto
3
Mięso pokroić w grubą kostkę i dodać do pozostałych składników.
Krok 3 - Sałatka z pęczakiem, pieczonym indykiem i kaparami foto
4
Dodać kapary oraz pokrojone na połówki czarne oliwki. Wymieszać wszystkie składniki, przyprawić świeżo zmielonym pieprzem.
Krok 4 - Sałatka z pęczakiem, pieczonym indykiem i kaparami foto
5
Sos sałatkowy połączyć z oliwą z suszonych pomidorów i odstawić na 10 minut. Następnie dodać do sałatki i wymieszać.
Smacznego :)
Krok 5 - Sałatka z pęczakiem, pieczonym indykiem i kaparami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak