Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pęczakiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pęczak 0,5 szk
kukurydza w puszce 3 łyżki
groszek konserwowy 3 łyżki
fasola czerwona z puszki 3 łyżki
marchewka ugotowana 1 szt
por (biała część) 1 szt
majonez tradycyjny 3 łyżki
śmietana 3 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pęczakiem

Pęczak zagotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedzić i ostudzić. Por oczyścić i pokroić w półplasterki, ugotowaną marchewkę obrać ze skórki i pokroić w kostkę, fasolę, kukurydzę oraz groszek odsączyć z zalewy. Pęczak wymieszać z kukurydzą, groszkiem, fasolą, marchewką oraz porem. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Majonez połączyć ze śmietaną, dodać suszoną natkę pietruszki, wymieszać. Przygotowanym sosem polać sałatkę. Schłodzić przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 12.01.2014 10:43
bardzo dobra
Rogalik 02.07.2013 22:48
smaczna sałatka
caralajna 17.06.2013 07:46
pyszna i sycąca
kate.500 10.06.2013 07:55
pyszna salatka
irenka 24.05.2013 21:33
ciekawy przepis
Grazyna0211 23.05.2013 09:51
fajny pomysł
Anitapaj 11.04.2013 12:11
Smacznie się prezentuje
MAR3STA 02.04.2013 15:56
wygląda smakowicie
Ewelina47 02.04.2013 14:20
bardzo apetycznie się prezentuje
kanu83 30.03.2013 09:00
wygląda bardzo apetycznie
alaaa 23.03.2013 21:34
pomysłowo i odżywczo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak