Sałatka z papryki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryka żółta

    1 szt
  • papryka zielona

    1 szt
  • jabłko

    2 szt
  • gruszka

    2 szt
  • ser żółty

    10 dag
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • majonez

    3 łyżki
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę włożyć do wrzącej wody i gotować około 5 minut, odcedzić i ostudzić. Następnie usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Jabłka i gruszki obrać, zetrzeć na tarce o grubych otworach i skropić sokiem z cytryny. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać pokrojony w kostkę ser, połączyć z majonezem, posypać natką pietruszki i przyprawić do smaku sola i pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 01.11.2012 21:45
Bardzo lubię surówki z papryki. Twoje połączenie jest fajne, a surówka bardzo kolorowa.
Justa32 25.10.2011 08:43
mniam,smaczna
pigila 08.09.2011 07:57
super
Monika193 16.08.2011 23:59
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat