Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z papryką konserwową i kapustą pekińską

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Pomysł na błyskawiczną, orzeźwiająca sałatkę z kapustą pekińską, papryką konserwową, groszkiem i kukurydzą. Świetnie smakuje jako dodatek do mięsa. 

Składniki:

papryka konserwowa 3-4 sztuki
kukurydza konserwowa 1 puszka
jogurt naturalny 2 łyżki
groszek konserwowy 1 puszka
kapusta pekińska 0.5 główki
cebula biała 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
pomidor 1 sztuka
ogórek zielony 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z papryką konserwową i kapustą pekińską

Kapustę poszatkować umyć i sparzyć na durszlaku. Cebulę pokroić w kostkę dodać do miseczki, pomidora sparzyć i pokroić w grubą kostkę, ogórki pokroić też w kostkę i dodać do miseczki.

Odsączamy kukurydzę i groszek, i dodajemy. Kapustę przełożyć do miseczki, polać jogurtem, posypać ziołami suszonymi.

Paprykę konserwową pokroić w grubą kostkę, też dodać do miseczki, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać i schłodzić:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bgs1984 02.10.2012 20:11
mniam
marzenciak1985 02.10.2012 20:04
mniam
babcia
babcia 18.09.2012 22:26
bardzo fajna sałatka :)
staropolanka5 16.09.2012 21:11
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak