Sałatka z paluszkami surimi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • paluszki surimi

    3 szt
  • rukola

    1 garść
  • Cebulka smażona Prymat

    1 łyżka
  • pomidor

    1 szt
  • awokado

    1/2 szt
  • sałata lodowa

    2 liście
  • oliwa

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę lodową i rukolę opłukujemy w wodzie, odsączamy nadmiar wody. Na duży talerz wrzucamy pokrojone liście sałaty lodowej i rukoli, mieszamy w rękach. Pomidor bez skórki kroimy i wrzucamy na sałatę.

Paluszki krabowe kroimy na 1cm kawałki i kładziemy na sałatkę. Na końcu dodajemy pokrojone dojrzałe awokado. Mieszamy w rękach sałatkę. Posypujemy cebulką prażoną i przyprawami (solą i pieprzem).

Skrapiamy delikatnie oliwą z oliwek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ilka01 10.03.2016 10:52
pychota :)
Bernadeta1 09.03.2016 19:05
kolorowo i smacznie
Konczi 09.03.2016 14:25
pyszna sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat