Sałatka z paluszkami krabowymi (surimi)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata

    50 g
  • ogórek

    5-6 plasterków
  • oliwki

    4-5 szt
  • oliwa

  • paluszki krabowe

    3-4 szt
  • rzodkiewka

    3-4 (czerwona)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę porwać. Rzodkiewkę i ogórek pokroić na półksiężyce. Dodać parę oliwek. Paluszki krabowe podsmażyć na oleju, aż będą złociste. Przekroić na pół i ułożyć na sałacie. Skropić oliwą z oliwek. Można polać sosem tysiąca wysp.

Ps. Do sałatki można dodać także avocado, np zamiast oliwek, wspaniale sie będzie komponować z surimi, ja akurat nie miałam.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchareczka2 28.05.2013 20:35
bardzo apetyczna
Ada-Gaba 02.01.2013 07:34
pięknie podane
Urszula5 01.05.2012 22:23
fajna, kiedyś częściej taką jadłam jak pracowałam w restauracji
olkaaa 03.04.2012 08:02
mniam
Beatris 26.03.2012 10:42
Nie jadłam jeszcze paluszków krabowych, ale z chęcią bym posmakowała.
cooleczka 02.02.2012 16:10
uwielbiam takie kolorowe, lekkie sałatki :)
Izabela/bella81 18.01.2012 20:28
fajna
kotlet 25.11.2011 22:48
ulalala to jest dopiero wiosenna kompozycja ...
BernadettaP 30.10.2011 21:01
smakowicie wygląda :-)
m1monika 29.10.2011 16:37
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat