Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z paluszkami krabowymi a'la ceviche

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

paluszki krabowe 250 g
seler konserwowy 1 słoik
rzodkiewka 1 pęczek
oliwki czarne 5-7 szt.
oliwki zielone 5-7 szt.
pomidor
cebula
ogórek zielony średni
kapary do smaku
Musztarda francuska Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej roślinny
sok z limetki
natka pietruszki
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z paluszkami krabowymi a'la ceviche

Seler odcedzić, przepłukać pod bieżącą wodą i osączyć. Oliwki pokroić w krążki. Rzodkiewkę i ogórka pokroić w słupki. Paluszki krabowe porwać na paseczki albo pokroić w krążki. Posiekać zieleninkę. Pomidora ppokroić w dowolne kawałki. Cebulę pokroić w cienkie piórka.
Składniki skropić sokiem z limonki, oprószyć solą i pieprzem, dodać musztardę ziarnistą i olej - dokładnie wymieszać, a przed podaniem schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 27.11.2015 11:13
Bardzo fajny przepis.
jola91 26.11.2015 21:17
Kolorowo i smacznie :)
Babeczka35 26.11.2015 19:30
Super sałatka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak