Sałatka z paluszkami krabowymi a'la ceviche

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • paluszki krabowe

    250 g
  • seler konserwowy

    1 słoik
  • rzodkiewka

    1 pęczek
  • oliwki czarne

    5-7 szt.
  • oliwki zielone

    5-7 szt.
  • pomidor

  • cebula

  • ogórek zielony

    średni
  • kapary

    do smaku
  • Musztarda francuska Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • olej roślinny

  • sok z limetki

  • natka pietruszki

  • szczypiorek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Seler odcedzić, przepłukać pod bieżącą wodą i osączyć. Oliwki pokroić w krążki. Rzodkiewkę i ogórka pokroić w słupki. Paluszki krabowe porwać na paseczki albo pokroić w krążki. Posiekać zieleninkę. Pomidora ppokroić w dowolne kawałki. Cebulę pokroić w cienkie piórka.
Składniki skropić sokiem z limonki, oprószyć solą i pieprzem, dodać musztardę ziarnistą i olej - dokładnie wymieszać, a przed podaniem schłodzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wwwiolka 27.11.2015 11:13
Bardzo fajny przepis.
jola91 26.11.2015 21:17
Kolorowo i smacznie :)
Babeczka35 26.11.2015 19:30
Super sałatka:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat