Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z owocami rukolą i serem pleśniowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 200 g
mango 1 sztuka
kiwi 2 sztuki
papryczka chili 1 nieduża
ser pleśniowy typu gorgonzola 100 g
miód płynny 1 łyżka
ocet winny 1 łyżka
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z owocami rukolą i serem pleśniowym

Zaczynamy od zrobienia sosu. Mieszamy miód z octem winnym i olejem. Odstawiamy. Rukolę dokładnie myjemy i osuszamy. Mango i kiwi obieramy i kroimy w kostkę. Ser pleśniowy kroimy w kostkę. Papryczkę kroimy na cieniutkie plasterki. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w misce, polewamy sosem i ponownie mieszamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 16.07.2015 13:33
lubię takie lekkie posiłki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak