Sałatka z orzechami i szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak świeży

    1 garść
  • orzechy włoskie

    3 łyżki
  • papryka żółta

    1/3 szt
  • ogórek gruntowy

    1/2 szt
  • ser feta

    1/4 kostki
  • sos balsamiczny

  • cebula czerwona

    1/2 szt
  • pomidorki koktajlowe

    8 szt
  • sól do smaku

  • Pieprz kolorowy Prymat w młynku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Liście szpinaku myjemy, grube łodygi odcinamy. Ogórki obieramy i kroimy w grubą kostkę. Wykładamy na talerz. Wrzucamy pokrojoną paprykę, ogórki i cebulę. Polewamy sosem balsamicznym.

Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy na pół, wykładamy na sałatkę. Ser feta kroimy w kostkę. Posypujemy orzechami.

Przyprawiamy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 24.02.2016 18:31
kolorowa i smaczna
mysza75 24.02.2016 14:35
fajna i mega zdrowa
marzut 24.02.2016 12:01
super sałatka
Benita 24.02.2016 11:59
kolorowa i pyszna
kuchcik89 24.02.2016 11:52
bomba witaminowa :)
IZABELA29 24.02.2016 11:28
pysznie i kolorowo
bertpvd 24.02.2016 09:25
bardzo dobra sałatka :) zdrowo i smacznie
Edita 24.02.2016 09:00
pyszna sałatka
jagoda5913 24.02.2016 00:22
dobra sałatka
wwwiolka 23.02.2016 23:49
Bardzo fajny przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat