Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
ogórki świeże
1 kg -
papryka
1/2 kg (różne kolory) -
cebula
2 szt -
sól
1 łyżka
Zalewa
-
woda
3 szkl -
cukier
2/3 szkl -
ocet 10 %
1 szkl -
olej
1/4 szkl -
Liść laurowy suszony Prymat
3 szt -
ziele angielskie
5-6 szt
Przepis i sposób przygotowania Sałatka z ogórków i papryki
Ogórki kroimy w plasterki ze skórką, paprykę w paseczki, a cebulę w piórka.
Paprykę i cebulę przelewamy wrzątkiem, a potem zimną wodą, mieszamy z ogórkami. Dodajemy sól i odstawiamy na pół godziny.
2. Sałatkę przekładamy do umytych i wyparzonych słoików, zalewamy wrzącą zalewą.
Pasteryzujemy 5-6 minut.
Komentarze (0)