Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ogórki świeże
4 kg -
papryka czerwona
4 duże szt -
cebula
8 szt -
ząbki czosnku
3 szt -
cukier
2 szklanki -
Gorczyca biała cała Prymat
2 łyżeczki -
Kurkuma mielona Prymat
2 łyżeczki -
sól
3 duże łyżki -
ocet
1,5 szklanki
Przepis i sposób przygotowania Sałatka z ogórków i papryki
Zrobić zalewę z octu, cukru, soli, gorczycy i kurkumy.
Warzywa wymieszać, zalać je zalewą i odstawić na 2 godziny. Następnie przełożyć sałatkę do słoików wraz z zalewą. Pasteryzować 10 minut.
Smacznego :)
Komentarze (1)