Sałatka z ogórków

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    0,5 kg
  • papryka czerwona

    2
  • seler

  • woda zimna

    4,5 szklanki
  • sól

    0,5 szklanki
  • woda letnia

    2,5 szklanki
  • ocet

    2 szklanki
  • cukier

    2 szklanki
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • sól, pieprz

  • ogórki gruntowe

    2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zimną wodą z solą zalać pokrojone;ogórki,paprykę,cebulę,seler i odstawić na 3 godz. Przygotować zalewę z octu,cukru i 2,5szklanek wody,dodać liść,zagotować. Zalać gorącą zalewą warzywa.Słoiki pasteryzować ok3-4min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat