Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ogórek
200 g -
kalarepka młoda
200 g -
ciecierzyca
1/3 szklanki -
cebula czerwona
1/2 sztuki -
ocet winny
2 łyżki -
jogurt grecki
2 łyżki -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku -
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku -
koper
do smaku -
cukier
1 łyżeczka
Sposób przygotowania
Ogórek i kalarepę obrać ze skórki i pokroić w kostkę o podobnych rozmiarach.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Warzywa wymieszać z cieciorką. Dodać pokrojony świeży koper (włoski lub nasz polski).
Do jogurtu dodać ocet, cukier, sól i pieprz do smaku, wymieszać z sałatką.
Gotowe, smacznego.
Komentarze (10)
Nie masz konta? Zarejestruj się