sałątka z ogórka, kalarepy i cieciorki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek

    200 g
  • kalarepka młoda

    200 g
  • ciecierzyca

    1/3 szklanki
  • cebula czerwona

    1/2 sztuki
  • ocet winny

    2 łyżki
  • jogurt grecki

    2 łyżki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • koper

    do smaku
  • cukier

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Można użyć ciecierzycy z puszki lub ugotować samemu, wtedy trzeba namoczyć rzez noc i ugotować na miękko w lekko osolonej wodzie. Przestudzić.
Ogórek i kalarepę obrać ze skórki i pokroić w kostkę o podobnych rozmiarach.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Warzywa wymieszać z cieciorką. Dodać pokrojony świeży koper (włoski lub nasz polski).
Do jogurtu dodać ocet, cukier, sól i pieprz do smaku, wymieszać z sałatką.
Gotowe, smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kolorowa 29.07.2014 09:18
Pyszności ;)
Kejti 21.07.2014 21:56
Musi być smaczna :-)
Mysiunia 21.07.2014 18:53
ciekawa propozycja :)
Ola1984 21.07.2014 18:52
Ciekawa propozycja na pożywny dodatek do obiadu.
mirosława4 21.07.2014 17:38
szybko smacznie i zdrowo
misia53 21.07.2014 16:55
Bardzo apetycznie wygląda
as28 21.07.2014 15:54
fajna sałtka
Pyszota 21.07.2014 15:02
świetny pomysł
Adamorek 21.07.2014 14:44
fajne połączenie składników
Anna133 21.07.2014 14:27
zdrowa smaczna, do tego sezonowa ! piekne fotki !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat