Sałatka z mozzarellą, pomidorem, rukolą i ziarnami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mozzarella

    1
  • pomidor

    1
  • kukurydza

    1 łyżka
  • oliwki zielone

    2 łyżki
  • rukola

    1 garść
  • ocet balsamiczny

    1 łyżka
  • oliwa

    1 łyżka
  • siemię lniane

    1/2 łyżeczki
  • pestki dyni

    1 łyżeczka
  • słonecznik łuskany

    1 łyżeczka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidor i mozzarellę pokroić w kostkę. kukurydzę osączyć z zalewy, oliwki przekroić na połówki. Rukolę umyć i wysuszyć. Wszystko umieścić w jednej miseczce. Doprawić solą, pieprzem, oliwą z oliwek oraz octem winnym, wymieszać. Następnie oprószyć słonecznikiem, dynią i siemieniem lnianym, delikatnie wymieszać.
Podawać z czosnkową lub ziołową bagietką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 18.01.2014 13:29
lubię taką
Iwona32 09.01.2014 12:37
polecam lubie ten ser:)
Katarzyna59 10.06.2013 07:51
bardzo smacznie wygląda
jasiek 10.06.2013 01:14
ale zdrowa
ssylwiaa 09.06.2013 22:43
jak kolorowo ;)
Megg 09.06.2013 20:26
lubię taką lekką sałatkę, pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat