Sałatka z mozzarellą i oliwkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Kabanosy wieprzowe Madej Wróbel

    2 szt
  • jajko ugotowane na twardo

    2 szt
  • ogórek kiszony

    1 szt
  • groszek konserwowy

    0,5 szklanki
  • papryka marynowana

    2 szt
  • oliwki

    0,5 szklanki
  • ser mozarella

    5 dag
  • majonez light

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka, paprykę, ogórka i kabanosy pokroić w dość grubą kostkę. Groszek osączyć z zalewy. Oliwki pokroić na połówki. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski.Dodać majonez i stary na tarce o dużych oczkach ser mozzarella. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Odłożyć w chłodne miejsce na 1-2 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat