Sałatka z mozzarellą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej do smażenia

    1 saszetka
  • mieszanka świeżych sałat

    100 g
  • pomidor

    1 szt
  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • ser feta

    100 g
  • mozzarella w kulce

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • mąka

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mieszanki sałat dodajemy pokrojonego pomidora, paprykę posiekaną w cienkie paski, i pokrojonego w kostkę ser feta, całość mieszamy z olejem Kujawskim ze smakiem i odstawiamy na kilka minut do przejścia smaku. W między czasie kroimy w plastry ser mozzarella. Obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i na koniec w bułce tartej. Tak przygotowany ser smażymy na oleju. Po usmażeniu podajemy z przygotowaną sałatką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat