Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z mortadelą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 saszetka
zielona papryka 1/2 sztuki
jajko 3 sztuki
cebula 1/2 sztuki
mortadela 4 plastry
majonez wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka czerwona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z mortadelą

Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Przelać zimną wodą na sicie, osączyć. Jajka ugotować, wystudzić, obrać, pokroić w kostkę. Paprykę obrać, umyć, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, drobno posiekać. Mortadelę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić do smaku, dodać majonez. Ponownie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola1508 20.01.2014 15:42
takiej nie jadłam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak