Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z morelami i pasztetem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata masłowa 1 szt
morele 20 dag
suszone pomidory z czosnkiem
olej rzepakowy
pieprz kolorowy
natka pietruszki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z morelami i pasztetem

Sałatę masłowa myjemy osuszamy w wirówce do sałaty i rwiemy na mniejsze kawałki. Liście układamy na talerzach. Pasztet najlepiej domowy pieczony kroimy w słupki. Morele małe myjemy usuwamy pestki i kroimy na połówki. Pasztet i morele układamy na sałacie. Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Dodajemy natkę pietruszki. kropimy olejem rzepakowym. Posypujemy suszonymi pomidorami z czosnkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 04.08.2013 17:55
oryginalne połączenie składników
arbuzowo 04.08.2013 13:07
połączenie pasztetu (szczególnie domowego) z morelami jest znakomite!
Kuchenka 04.08.2013 10:28
niesamowite połączenie-ciekawa jestem smaku
Agnieszka-87-25 04.08.2013 09:40
mniam mniam
iwa643 04.08.2013 09:29
polecam na kolacje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak