Sałatka z młodymi ziemniaczkami i pstrągiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki młode

    6-8 szt
  • cukinia

    1 szt
  • rzodkiew

    1 szt
  • pstrąg wędzony

    300 szt
  • oliwa

  • sok z cytryny

  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • siemię lniane

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaczki szorujemy i gotujemy w mundurkach do miękkości. Kroimy w plastry. Rzodkiew i cukinię myjemy i kroimy w plastry takiej samej grubości jak ziemniaki. Warzywa układamy na przemian tworząc wianek wokół talerza. Wadzoną rybę pozbawiamy skóry i ewentualnie widocznych ości. Kroimy w kostkę o wymiarach 1cm x 1cm. Rybę układamy wewnątrz warzywnego okręgu. Całość skrapiamy oliwą z oliwek i sokiem z cytryny oraz doprawiamy solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Dekorujemy plasterkiem cytryny i kiełkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 13.05.2016 23:52
Wyśmienita sałatka
bertpvd 13.05.2016 22:24
pyszna sałatka
gosia1988 13.05.2016 22:02
Smakowicie wygląda
krokus 13.05.2016 21:49
Smaczne i ładnie podane

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat