Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z młodym szpinakiem i pomarańczą

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

liście szpinaku 50-70 g
pomarańcza 1 szt.
cebula czerwona 1 mała
oliwki czarne Smak kilka
migdały kilka
ser pleśniowy typu gorgonzola kawałek
oliwa 1 łyżka
ocet winny 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z młodym szpinakiem i pomarańczą

Szpinak opłukać i osuszyć.
Pomarańczę umyć, ściąć ostrym nożem z piłką dół i górę, następnie trzymając owoc na desce ścinać boki ze skórki do samego miąższu. Spomiędzy błonek od zewnątrz wycinać kawałki miąższu. To co zostało ścisnąć ręką nad miską i wycisnąć sok.
Oliwki przekroić, cebulę obrać i pokroić w plastry, migdały namoczyć i pokroić.
Składniki sałatki wymieszać.
Do soku z pomarańczy dodać oliwę extra virgin, ocet winny biały, sól i pieprz do smaku. Skropić sosem sałatkę.
Wierzch posypać kawałkami sera pleśniowego i migdałami.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 12.08.2014 15:36
kolorowo i jak zawsze bardzo smacznie
alaaa 07.08.2014 21:03
pysznie wygląda jednak ja bez oliwek poproszę :)
molanka 07.08.2014 17:13
ale smacznie wygląda, super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak