Sałatka z młodych ziemniaków z tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki młode

    1 kg
  • tuńczyk kawałki w oleju

    2 puszki
  • groszek zielony

    1 puszka
  • cebula czerwona

    1 duża
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • musztarda

    1 łyżka
  • Pieprz biały mielony Prymat

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Młode ziemniaki dokładnie myjemy, gotujemy do miękkości w dobrze osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy. Tuńczyka odcedzamy zachowując oliwę. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Ziemniaki kroimy w ćwiartki, dodajemy do nich odcedzony groszek, cebulę, tuńczyka i posiekany szczypiorek. Do oliwy z tuńczyka dodajemy musztardę, pieprz i sól. Energicznie mieszamy, aby składniki się połączyły. Sos dodajemy do sałatki i delikatnie mieszamy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jejkuchnia 30.09.2017 08:12
Moje smaki. Bardzo lubię sałatki, szczególnie ziemniaczane. :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat