Sałatka z młodych warzyw

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • botwina buraczki

    4 szt
  • ziemniaki młode

    10 szt
  • ogórki małosolne

    5 szt
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    1
  • jajko

    5
  • koperek

    1/2 pęczka
  • jogurt grecki

    2 łyzki
  • majonez

    1 łyżka
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki i ziemniaki wyszorować i ugotować w łupinkach do miękkości ( w osobnych garnkach), ostudzić, obrać. Jajka ugotować, ostudzić i obrać. Warzywa, jajka, ogórki małosolne pokroić w niedużą kostkę. Cebulkę pokroić w cieniutkie półplasterki. Koperek posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez i jogurt. Całość doprawić do smaku i odstawić w chłodne miejsce przynajmniej na godzinę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat