Sałatka z mini kiwi, gruszkami i oscypkiem

Sałatka z mini kiwi, gruszkami i oscypkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki na sałatkę

  • oscypek

    400 g (białego oscypka)
  • rukola

    120 g
  • cebula czerwona

    1 szt
  • gruszki

    2 szt
  • orzechy włoskie

    30 g
  • kiwi

    150 g (mini kiwi)
  • Pieprz czarny mielony Prymat

Składniki na dressing

  • ocet balsamiczny

    3 łyżki
  • oliwa

    2 łyżki
  • woda

    1 łyżka
  • miód płynny

    1 łyżka
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sałatka z mini kiwi, gruszkami i oscypkiem

Przygotowanie:

W miseczce łączymy wszystkie składniki na sos, odstawiamy na kilka minut żeby smaki się przegryzły.

W drugiej misce mieszamy rukole z mini kiwi (owoce można przekroić na pół), dodajemy pokrojoną w cienkie talarki czerwoną cebulę i uprażone orzechy.

Gruszki kroimy na ćwiartki i przesmażamy je kilka minut, na koniec delikatnie posypujemy pieprzem.

Oscypka kroimy w plasterki o grubości ok. 1-2 cm i smażymy na rozgrzanej patelni z każdej strony po kilka minut – ser powinien się ładnie zarumienić.

Sałatkę rozkładamy na talerzach, na wierzch układamy usmażone plastry oscypka i gruszek. Całość polewamy dressingiem.

Smacznego!
Kuchnia Marty
W przepisie użyłam owoców Aktinidii, czyli tzw. mini kiwi

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Renataj 19.10.2015 21:24
Interesujący przepis.
berys18 19.10.2015 16:59
wspaniale się prezentuje
dollce 19.10.2015 15:11
Super propozycja :)
Ewa Wojtaszko 19.10.2015 11:40
wygląda bardzo apetycznie !
norweska20 19.10.2015 10:21
ciekawe zestawienie - kusząca
IZABELA29 19.10.2015 09:45
apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat