Sałatka z mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gotowane lub pieczone mięso

    20 dag
  • posiekany szczypiorek

    3 łyżki
  • majonez

    1/2 szklanki
  • sól

    - -
  • czosnek granulowany

    1 1/2 łyżeczki
  • pieprz czarny mielony

    - -
  • jaja na twardo

    2 sztuki
  • ogórek kiszony

    1 sztuka
  • ryż ugotowany

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórek obrać i pokroić w kostkę. Mięso również pokroić w kostkę. Jajka drobno posiekać. Wszystkie składniki połączyć z ryżem, dodać czosnek, szczypiorek i wymieszać. Doprawić solą, pieprzem, polać majonezem i ponownie wymieszać. Podawać z ciemnym pieczywem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
1j1o1l1a1 05.03.2011 22:18
lubię wszelakie sałatki ...łączone majonezem
Tika4444 26.02.2011 09:37
faajny pomysł
Babciagramolka 21.12.2010 09:01
Fajny pomysł na zużycie tego co zostało w lodówce
Barbara55 23.08.2010 13:17
chętnie spróbuję
patelka 01.08.2010 11:59
super
MAŁGORZATA108 20.05.2010 18:23
ja dodaję jeszcze pomidora i plastrek drobno posiekanej cebuli.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat