Sałatka z melonem i serem feta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Orzeźwiająca sałatka. Można dodać jeszcze np. jeżyny, pomidorki koktajlowe. Melona barattiere zastąpić innym. Wasza inwencja.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • melon

    1 sztuka
  • rukola

    80 gramów
  • ser feta

    1 opakowanie
  • oliwa

    1 łyżeczka
  • orzeszki pistacjowe

    100 gramów

Sos:

  • miód

    2 łyżki
  • imbir starty

    2 łyżeczki
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser pokroiłem w kostkę. Obrałem melona, usunąłem nasiona. Pokroiłem w kostkę. Orzechy pistacjowe uprażyłem na suchej patelni.
Sos : starłem imbir. Połączyłem miód, imbir, sok z cytryny, sol i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszałem.

Na półmisku rozłożyłem ukolę, na niej pokrojonego melona i ser. Całość skropiłem oliwą i polałem sosem. Wierzch posypałem orzechami.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy melona barattiere.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat