Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z marynowanymi rydzami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki

sałata lodowa
jajko ugotowane na twardo 2 szt
rydze 150 g (marynowane)

Sos

oliwa 50 ml
musztarda 1 łyżka
miód 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z marynowanymi rydzami

Sałatę po opłukaniu i osuszeniu porwałem na mniejsze kawałki. Jajka ugotowane na twardo pokroiłem na kawałki. Rydze osączyłem, pokroiłem na paski.
Przygotowałem sos. Olej wymieszałem z miodem, sokiem z cytryny i musztardą na gładki sos.
Na talerzu rozłożyłem sałatę, na niej rydze i cząstki jajek.
Całość polałem sosem. Oprószyłem solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edytazaw89@wp 04.12.2016 09:07
Wygląda pysznie
Futka 02.12.2016 13:19
Przepyszne sałatkowe połączenie
olkaaa 02.12.2016 12:52
brzmi ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak