Sałatka z marynowanymi pieczarkami

Sałatka z marynowanymi pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki marynowane

    400 g
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • jajko

    3
  • por

  • ketchup

  • szczypiorek

  • majonez

  • sól

  • pieprz

  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • ser żółty

    200 g
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sałatka z marynowanymi pieczarkami

Pieczarki pokroić w kostkę (kilka zostawić do dekoracji). Jajka ugotować i pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na grubych oczkach. Kukurydze i groszek odsączyć. Por pokroić w cienkie plasterki i sparzyć. Pieczarki wymieszać z jajkami, serem, groszkiem i kukurydzą (część zostawić do dekoracji) oraz porą. Dodać majonez i doprawić solą i pieprzem. Posypać resztą groszku, szczypiorkiem drobno posiekanym. Polać ketchupem oraz udekorować pozostałymi pieczarkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat