Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z marynowanymi pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki marynowane 400 g
kukurydza w puszce 1 puszka
jajko 3
por
ketchup
szczypiorek
majonez
sól
pieprz
groszek konserwowy 1 puszka
ser żółty 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z marynowanymi pieczarkami

Pieczarki pokroić w kostkę (kilka zostawić do dekoracji). Jajka ugotować i pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na grubych oczkach. Kukurydze i groszek odsączyć. Por pokroić w cienkie plasterki i sparzyć. Pieczarki wymieszać z jajkami, serem, groszkiem i kukurydzą (część zostawić do dekoracji) oraz porą. Dodać majonez i doprawić solą i pieprzem. Posypać resztą groszku, szczypiorkiem drobno posiekanym. Polać ketchupem oraz udekorować pozostałymi pieczarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak