Sałatka z marynowanymi pieczarkami

Sałatka z marynowanymi pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki marynowane

    400 g
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • jajko

    3
  • por

  • ketchup

  • szczypiorek

  • majonez

  • sól

  • pieprz

  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • ser żółty

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Sałatka z marynowanymi pieczarkami

Pieczarki pokroić w kostkę (kilka zostawić do dekoracji). Jajka ugotować i pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na grubych oczkach. Kukurydze i groszek odsączyć. Por pokroić w cienkie plasterki i sparzyć. Pieczarki wymieszać z jajkami, serem, groszkiem i kukurydzą (część zostawić do dekoracji) oraz porą. Dodać majonez i doprawić solą i pieprzem. Posypać resztą groszku, szczypiorkiem drobno posiekanym. Polać ketchupem oraz udekorować pozostałymi pieczarkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat