Sałatka z marynowanymi pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki marynowane

    20 sztuk
  • ryż

    1 woreczek
  • jajka

    4 sztuki
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • szynka gotowana

    20 dag
  • majonez

    3 łyżki
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • pieprz

    2 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie, jajka na twardo, pieczarki oraz kukurydzę odsączamy z nadmiaru soku na sitku. Kroimy w kostkę szynkę oraz jajka, a pieczarki w cienkie plastry. Majonez mieszamy z jogurtem, lekko solimy oraz pieprzymy. W salaterce układamy kolejno warstwę ryżu, szynki, 1/2 kukurydzy, smarujemy sosem majonezowo-jogurtowym, układamy resztę kukurydzy, posypujemy jajkami i wykładamy pieczarki. Sałatkę dekorujemy natką pietruszki i wstawiamy do lodówki na 2 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
R'n'G Kitchen 17.04.2015 10:05
przepyszna <3
Kasnaj 17.04.2015 09:51
smaczna sałatka
gosia56 17.04.2015 09:35
pyszna sałatka;)
Motorek 17.04.2015 09:27
super sałatka
Wafelek2601 17.04.2015 08:26
Pyszna sałatka
barbara11561 17.04.2015 07:32
bardzo smacznie wygląda
Pani Domu 17.04.2015 07:15
świetna sałatka
Internetowa Kuchnia 16.04.2015 22:41
wygląda śwkietnie
teresa18 16.04.2015 20:20
fajna sałateczka
halina17 16.04.2015 19:47
Dobra sałatka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat