Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z marynowanymi pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki marynowane 20 sztuk
ryż 1 woreczek
jajko 4 sztuki
kukurydza w puszce 1 puszka
szynka gotowana 20 dag
majonez 3 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
sól 1/2 łyżeczki
pieprz 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z marynowanymi pieczarkami

Ryż gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie, jajka na twardo, pieczarki oraz kukurydzę odsączamy z nadmiaru soku na sitku. Kroimy w kostkę szynkę oraz jajka, a pieczarki w cienkie plastry. Majonez mieszamy z jogurtem, lekko solimy oraz pieprzymy. W salaterce układamy kolejno warstwę ryżu, szynki, 1/2 kukurydzy, smarujemy sosem majonezowo-jogurtowym, układamy resztę kukurydzy, posypujemy jajkami i wykładamy pieczarki. Sałatkę dekorujemy natką pietruszki i wstawiamy do lodówki na 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 17.04.2015 10:05
przepyszna
Kasnaj 17.04.2015 09:51
smaczna sałatka
gosia56 17.04.2015 09:35
pyszna sałatka;)
Motorek 17.04.2015 09:27
super sałatka
Wafelek2601 17.04.2015 08:26
Pyszna sałatka
barbara11561 17.04.2015 07:32
bardzo smacznie wygląda
Pani Domu 17.04.2015 07:15
świetna sałatka
Internetowa Kuchnia 16.04.2015 22:41
wygląda śwkietnie
teresa18 16.04.2015 20:20
fajna sałateczka
halina17 16.04.2015 19:47
Dobra sałatka.
jasiek 16.04.2015 19:31
dobrze to wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak