Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z marynowanym tofu i jajkiem

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

składniki

tofu twarde 100 g
jajko 1-2 szt.
oliwki czarne Smak kilka szt.
pomidorki koktajlowe 100 g
cebula czerwona 1 mała
bazylia świeża kilka listków
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
pieprz do smaku
oliwa 1 łyżka extra virgin

marynata do tofu

sos sojowy 3 łyżki
ocet balsamiczny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z marynowanym tofu i jajkiem

Tofu pokroić w średnią kostkę. Zalewę z tofu zachować, dodać sos sojowy i ocet balsamiczny i zalać tym tofu. Marynować minimum 2 godziny, można zostawić na całą noc w lodówce.
Jajko lub dwa ugotować na twardo, ostudzić. Obrać ze skorupki i pokroić w "szóstki".
Pomidorki umyć i przekroić. Oliwki przekroić. Bazylię opłukać. Cebulę pokroić w plastry. Tofu odcedzić z marynaty.
Wszystkie składniki zaaranżować na talerzu. Posypać solą i pieprzem, skropić oliwą. Gotowe, smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 09.07.2016 20:53
smaczna sałatka
Klausia 26.08.2015 12:53
dobra sałatka :)
Bernadeta1 12.08.2014 15:37
na pewno smaczna sałatka
alaaa 06.08.2014 21:08
kolorowa i smaczna sałatka, fajny pomysł na wykorzystanie tofu
anemon 06.08.2014 20:52
Smacznie, zdrowo i jak zwykle kolorowo.
stokrotka 06.08.2014 20:51
ale pięknie i zachęcająco się prezentuje
V_kuchareczka 06.08.2014 20:42
świetna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak