Sałatka z marynowanym czosnkiem i serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata lodowa

    4 liście
  • czosnek marynowany

    6 dużych ząbków
  • kukurydza

    1/3 puszki
  • żółty ser

    50 gram
  • ocet balsamiczny

    1 łyżeczka
  • Musztarda sarepska Prymat

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • olej

    4 łyżeczki
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    do smaku
  • cebula czerwona

    1/2 sztuki
  • papryka marynowana

    1/4 strąka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sałatka z marynowanym czosnkiem i serem foto
Liście sałaty umyć,lekko osuszyć, porwać na mniejsze kawałki, przełożyć do miski.
Krok 2 - Sałatka z marynowanym czosnkiem i serem foto
Cebulę obrać, pokroić w piórka, rozdzielić palcami.
Krok 3 - Sałatka z marynowanym czosnkiem i serem foto
Ząbki czosnku i paprykę wyjąć z zalewy, pokroić na małe kawałki.
Krok 4 - Sałatka z marynowanym czosnkiem i serem foto
Kukurydzę odsączyć. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Do sałaty dodać cebulę, czosnek, paprykę, kukurydzę i ser.
Krok 5 - Sałatka z marynowanym czosnkiem i serem foto
Olej wymieszać z octem, cukrem i musztardą na gładki sos.
Krok 6 - Sałatka z marynowanym czosnkiem i serem foto
Sos dodać do sałatki. Dodać też trochę soli i pieprzu.
Krok 7 - Sałatka z marynowanym czosnkiem i serem foto
Wszystko delikatnie wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 12.12.2013 07:35
Apetyczna sałatka :)
Magda24 31.01.2013 19:06
ładnie podana

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat