Sałatka z makaronu z zupki chińskiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zupka chińska

    3 opakowania
  • papryka żółta

    1
  • papryka czerwona

    1
  • kukurydza

    1/2 puszki
  • jajka

    3
  • groszek

    1/2 puszki
  • ogórek kiszony

    3
  • sól

  • pieprz

  • jogurt naturalny

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z zupek chińskich wyciągamy makaron i zalewamy go gorącą wodą i odstawimy na 5 minut, żeby zmięknął. Miękki makaron z zupki chińskiej odcedzamy. Groszek oraz kukurydzę z puszki dobrze odcedzamy. Papryki ( czerwoną oraz żółtą) kroimy w niedużą kostkę. Jajka gotujemy na twardo, a później kroimy w średniej wielkości kostkę. Ogórki kiszone także kroimy w niedużą kostkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, a później dodajemy do niej jogurt naturalny i doprawiamy pieprzem oraz solą do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pioge7 07.01.2012 18:31
muszę zrobić :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat