Sałatka z makaronu i fasolki szparagowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    200 g
  • zielona fasolka szparagowa

    100 g
  • pomidorki koktajlowe

    12 sztuk
  • ser feta

    50 g
  • czosnek

    1 ząbek
  • ocet winny czerwony

    2 łyżki
  • oliwa

    50 ml
  • mięta liście

    1 garść
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na 4 mintuy przed końcem gotowania dodaj oczyszczoną i pociętą w 4 cm kawałki fasolkę. Po odcedzeniu makaron przelej zimną woda i odstaw do całkowitego ostygnięcia.

2. Czosnek utrzyj z solą. Dodaj ocet i oliwę, całość wymieszaj na gładki sos. Do makaronu dodaj pokrojone na pół pomidorki, całość dokładnie wymieszaj.

3. Przed podaniem posyp sałatkę pokruszonym serem feta i listkami mięty.
emeslive
Do tej sałatki polecam makaron typu orecchiette pugliesi. Pomidorki koktajlowe w dwóch kolorach sprawią, że sałatka będzie wyglądała znacznie ciekawiej.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 23.06.2017 16:41
super wygląda
Grażyna13 01.09.2014 22:03
Podoba mi się :)
olkaaa 04.07.2014 07:51
chętnie spróbuję
aginaa 26.06.2014 13:14
bardzo apetyczne danie
Klausia 10.06.2014 17:09
wygląda ciekawie :)
Grażyna13 12.05.2014 18:54
Super sałatka :)
Edith85 07.05.2014 13:52
wygląda super, aż ślinka cieknie :)
Niki22 07.05.2014 13:24
pychotka :)
Joannasz3190 07.05.2014 11:53
Pyszności :)
Kuchenka 07.05.2014 09:28
bardzo smakowita :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat