Sałatka z makaronem z zupki chińskiej, ryżem i paluszkami krabowymi

Sałatka z makaronem z zupki chińskiej, ryżem i paluszkami krabowymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zupka chińska łagodna

    1 opakowanie
  • keczup

    6 łyżek
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • paluszki krabowe

    250 g
  • ryż

    100 g
  • majonez

    5 łyżek
  • papryka czerwona

    1/3 szt
  • papryka zielona

    1/3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron z zupki chińskiej zalewamy wrzątkiem i czekamy aż napęcznieje. Odcedzamy. Paluszki krabowe kroimy w kosteczkę. Ryż gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Papryki kroimy w bardzo drobną kosteczkę. W wysokiej szklanej i przezroczystej misce składniki układamy następującymi warstwami: makaron z zupki chińskiej, 2 łyżki keczupu, kukurydza (zostawiamy 3 łyżki), 2 łyżki majonezu, paluszki krabowe, ryż, 3 łyżki keczupu, 3 łyżki majonezu, reszta kukurydzy, kolorowe papryki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
VioletoweKucharzenie 27.05.2015 14:26
Prosta i szybka sałatka układana warstwami. Sprawdzi się na każdej domowej imprezie, do pracy czy szkoły. Po wyjęciu wszystko ładnie się łączy i smaki przenikają.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat