Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z makaronem ryżowym i tuńczykiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron ryżowy 10 dag
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
mozzarella małe kulki 1 op
jajka przepiórcze 6 szt
oliwki zielone 10 szt
majonez 3 łyżki
jogurt naturalny 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z makaronem ryżowym i tuńczykiem

Majonez wymieszać wraz z jogurtem i schłodzić.
Makaron ryżowy przygotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić.
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i przekroić na pół, tuńczyka odsączyć z zalewy, oliwki przekroić na pół.
Makaron ryżowy wymieszać wraz z tuńczykiem i ułożyć na talerzach. Następnie ułożyć mozzarellę, jajka oraz oliwki. Całość delikatnie posypać solą oraz pieprzem.
Przed podaniem polać przygotowanym wcześniej sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 11.11.2014 12:06
bardzo smaczna
Jagódka77 30.07.2014 13:46
ciekawa sałatka i na pewno pyszna
halina17 27.07.2014 14:16
Dobra sałatka.
gosia561 27.07.2014 13:23
bardzo lubię to połączenie
Joannasz3190 27.07.2014 12:14
Lubię takie sałatki :)
Bernadeta1 27.07.2014 12:06
szybka i smaczna
Renata9 27.07.2014 11:41
bardzo smaczna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak