Sałatka z makaronem ryżowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron ryżowy

    30 dkg
  • ser żółty

    25-30 dkg
  • ogórek świeży

    1-2 sztuki
  • szynka wieprzowa

    30 dkg
  • kukurydza w puszce

    1
  • majonez

  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron w kształcie ryżu gotujemy al dente, i odstawiamy do ostygnięcia.
Ogórek (obrany), ser i szynkę kroimy w średniej wielkości kosteczkę i wrzucamy do miseczki. Dodajemy odsączoną z wody kukurydzę i ostudzony makaron. Wszystko mieszamy z majonezem (nie za dużą ilością, ale tak by sałatka nie była za sucha. Przyprawiamy solą i pieprzem według uznania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dabrowianka 16.03.2012 16:56
muszę spróbować :)
caffee_tea 04.03.2012 00:10
polecam ten przepis
joanna77 18.12.2011 19:30
super
Emilia22 18.12.2011 17:05
super
halina17 18.12.2011 15:41
smaczna
Robert10 18.12.2011 15:27
świetna
emylka86 18.12.2011 15:25
w poprzednim wpisie chodzi mi o makaron : ) a jeśli chodzi o ogórka, bardzo dobrze sałatka smakuje również z ogórkiem konserwowym.
emylka86 18.12.2011 15:23
30 dkg to jednostka orientacyjna można dać go trochę więcej lub mniej i też będzie dobrze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat