Sałatka z makaronem brązowym i warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    2 garście
  • ogórek zielony

    1/2
  • papryka czerwona

    1/2
  • Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat

    1 łyżka
  • oliwa

    3 łyżki
  • ser feta

    1/2 kostki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron brązowy gotować w osolonej wodzie pod przykryciem przez pół godziny. Odcedzić, przelać zimną wodą. Paprykę pokroić w małą kostkę. Ogórek obrać i również pokroić w niewielką kostkę. Oliwki pokroić na pól. Ser feta pokroić w kostkę.
Przygotować sos: Wymieszać przyprawę do sałatek z oliwą.
Wymieszać wszystkie składniki z sosem, oprócz fety. Oprószyć pieprzem. Wyłożyć na talerz, posypać serem feta i opcjonalnie sezamem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Internetowa Kuchnia 24.03.2015 14:50
apetyczna :)
zabcia117 24.03.2015 05:59
Pychotka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat