Sałatka z majonezem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka ugotowana

    4 sztuki
  • pietruszka gotowana

    2 sztuki
  • seler korzeniowy gotowany

    1 sztuka
  • ogórki kiszone

    8-10 dużych szt.
  • por (biała część)

    1 kawałek
  • sól do smaku

    do smaku
  • majonez

    do smaku
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • groszek konserwowy

    0,5 puszki
  • jaja na twardo

    4 sztuki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane warzywa i jajka kroimy w kostkę, polecam użyć w tym celu specjalną krajalnicę do sałatki. Ogórka również kroimy w kostkę i odciskamy sok. Pora kroimy w bardzo drobniutką kosteczkę.

Wszystko wrzucamy do jednej miski. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dajemy łyżeczkę czubatą musztardy oraz kilka łyżek majonezu. Mieszamy i odstawiamy do lodówki, by się przegryzła.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał3 04.05.2013 00:15
ale bym zjadła mniam
Boska_Agatka 04.05.2013 00:12
wygląda wyśmienicie
marta1221 03.05.2013 22:00
lubię takie sałatki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat