Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z łososiem i fasolką szparagową w zalewie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

fasolka szparagowa w zalewie 250 gram
jajko 2 sztuki
łosoś z puszki 1 puszka
kukurydza konserwowa 1/2 puszki

Dodatkowo

majonez 1-2 łyżki
sól i pieprz

Porada

Sałatka jest przepyszna i ekspresowa w przygotowaniu, a najwięcej czasu zajmuje w niej... gotowanie jajek... Idealnie sprawdzi się jako pożywna przekąska, na imprezę czy wizytę niepodziewanych gości.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z łososiem i fasolką szparagową w zalewie

Jajka ugotować na twardo i pokroić w drobną kostkę.
Fasolkę, łososia oraz kukurydzę należy odcedzić z zalewy.
Wszystkie składniki umieścić w misce i połączyć z majonezem.
(Czasami dodaję kawałek papryczki chili.)
Sałatkę doprawić do smaku, a przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.06.2018 09:03
Dobra sałatka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak