Sałatka z lososia, awocado i pomarańczy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędzony łosoś

    100 g
  • sok z limonki

  • pomarańcza

    1 szt.
  • rukola

    2 garści
  • dymka ze szczypiorem

  • dojrzałe avokado

    1 szt.
  • oliwa

    2 łyżki
  • skórka otarta z pomarańczy

  • ząbek czosnku

    1 szt.
  • musztarda dijon

    1/2 łyżeczki
  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Plastry łososia pokropić sokiem z 1/2 limonki i odstawić na jakiś czas do lodówki. Pomarańczę i awokado obrać i pokroić, dymkę posiekać, rukolę opłukać i osuszyć - wszystko wymieszać z łososiem. Oliwę, skórkę z 1/2 pomarańczy, rozdrobniony czosnek, musztardę i szczyptę pieprzu wymieszać w słoiczku, wstrząsnąć kilka razy, by składniki dobrze się ze sobą połączyły. Sałatkę polać sosem i gotowe!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andysz 05.01.2013 10:56
mniamm pycha;)
Krystyna32 17.01.2011 19:14
wow !!!!!
agnieszka137 17.01.2011 11:51
wygląda cudnie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat