Sałatka z łososia

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś

  • jajko

  • majonez

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

15 dag płatów wędzonego łososia
½ szklanki ryżu
3 średnie kiszone ogórki (ok. 20 dag)
2 jajka
koperek
ok. 4 łyżki majonezu
sól

Płaty wędzonego łososia pokroić w kostkę. Ryż ugotować w osolonej wodzie i ostudzić. Kiszone ogórki pokroić w kostkę i osączyć z soku. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Koperek opłukać, osuszyć i drobno pokroić.

Do miski przełożyć wędzonego łososia, ryż, kiszone ogórki, jajka i koperek. Następnie dodać majonez i sól do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na kilka godzin.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat