Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z łopatką pieczoną i warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 30 dag
sałata rzymska 1 szt
jajko 4-5 szt
cebula 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
kukurydza w puszce 1 szt
fasola szparagowa 30-40 dag
pomidor 1-2 szt
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
Pieprz czarny mielony Prymat
papryka czerwona
Papryka ostra mielona Prymat
sos sojowy

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z łopatką pieczoną i warzywami

Jajka sparzyć i ugotować na twardo. Fasolkę ugotować we wrzątku do miękkości.
Do miski włożyć poszarpaną sałatę, ugotowaną i pokrojoną fasolkę, kukurydzę odsączoną z puszki.
Dodać pokrojonego pomidora oraz pokrojoną cebulkę i czosnek.
Następnie dodać pokrojone w grubszą kostkę jajka, przyprawić do smaku, skropić sosem sojowym, delikatnie wszystko zamieszać.
Na koniec dokładamy łopatkę pieczoną i pokrojoną w kostkę lub inne mięsko.
Odstawić na chwilę do lodówki.
Smacznego:))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ice cubes 16.08.2014 12:19
zapowiada się smacznie
dodi 16.08.2014 11:15
pyszna sałatka
engie23 16.08.2014 09:52
musi być smaczna
kasiaw 16.08.2014 08:04
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak