Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z liczi i krewetkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

liczi 3 szt
krewetki królewskie 8 szt
sałata lodowa 2 liście
pomidor 1 szt
czosnek 1 ząbek
rzodkiewka 4 szt
oliwa 5 łyżek
masło 1 łyżka
bazylia
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
cebula 1/2 szt
Sos sałatkowy włoski z bazylią i oregano Prymat 1/2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z liczi i krewetkami

Krewetki obieramy z pancerza i dusimy na maśle i czosnku.
Liście sałaty myjemy i drzemy w rękach, nie kroimy nożem, bo liście będą gorzkie, wykładamy na talerz.
Dodajemy pokrojonego pomidora.
Rzodkiewkę dokładnie myjemy i nie odkrajamy końcówek tylko takie wykładamy na talerz.
Dodajemy obrane liczi i pokrojoną cebulę.

Przygotowujemy sos do polania: sos włoski do sałatek, bazylia, ocet balsamiczny - mieszamy i wylewamy na sałatkę.
Przyprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 26.01.2014 23:38
ładnie wygląda, a licz uwielbiam
ssylwiaa 21.01.2014 11:09
ooo, muszę wypróbować ;)
patryska76 21.01.2014 09:38
Musi ciekawie smakować ;-)
Ela_K 21.01.2014 09:10
ciekawe połączenie
zChatyNaKoncuWsi 21.01.2014 08:55
Liczi je się bez pestek :)
Magula 21.01.2014 07:59
Nie jadłam jeszcze takiej
Aga-25 21.01.2014 07:50
wyglada smacznie
Agnieszka-87-25 21.01.2014 07:43
apetyczna bardzo!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak