Sałatka z kuskusem po grecku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ząbki czosnku

    4
  • jogurt grecki

    8 lyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

- Kaszę wsypujemy do miski, zalewamy wrzącym bulionem, odstawiamy na 5 minut. Rozdrabniamy widelcem.
- Jogurt mieszamy z umytym i posiekanym koperkiem oraz startym na drobnych oczkach obranym ogórkiem zielonym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Mieszamy i doprawiamy.
- Jogurt dodajemy do kaszy kuskus i starannie mieszamy.
- Sałatkę podajemy na posiekanym koperku, formując na dużej łyżce masę, delikatnie dociskamy i ,,zdejmujemy\" z łyżki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mimi 11.03.2012 14:23
super
Rogalik 01.06.2011 16:43
ciekawe jak smakuje,muszę wypróbować
Aleksandra45 09.02.2011 21:41
ciekawa
irenka 28.01.2011 20:33
uwielbiam sałatki,muszę spróbować
Grażyna13 29.10.2010 18:45
Uwielbiam greckie smaki :)
anecia04 23.09.2010 09:14
Dziękuję i pozdrawiam!
wedith1 22.09.2010 16:44
Super!
anecia04 13.09.2010 13:20
nazwa taka, bowiem w jej składzie są tzatziki
elwal 13.09.2010 12:39
chyba jednak trudno to nazwać sałatką... zresztą kus-kus jest tradycją arabską, nie grecką ! Greckości to chyba tylko z nazwy nadaje mu jogurt \"grecki\" ...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat