Sałatka z kuskusem i granatem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 150 g kaszy kuskus

  • pół opakowania fety

  • 1 mała czerwona cebula

  • pół granatu

  • spora garść rukoli

  • pół papryczki chili

  • pół zielonej papryki

  • 3 łyżki soku z cytryny

  • 2 łyżki oliwy extra virgin

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kuskus wsypujemy do miski i zalewamy wrzątkiem (1 cm ponad kaszę), przykrywamy i odstawiamy na 5 minut. Po tym czasie kaszę mieszamy widelcem i przesypujemy do miski. Dodajemy do niej umytą rukolę, pokrojone w kostkę cebulę, paprykę i chili. Dosypujemy do tego nasiona granatu i pokrojoną w mniejsze kawałki fetę. Polewamy wszystko oliwą i sokiem z cytryny, doprawiamy solą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wwwiolka 21.02.2017 18:09
Bardzo fajny przepis.
KORAL 21.02.2017 17:06
F sałatkaajna
olkaaa 21.02.2017 11:47
to musi być pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat