Sałatka z kurkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurek

    15-20 dag
  • jajek

    4 sztuki
  • korniszonów

    6 sztuk
  • udka

    1 sztuka
  • kukurydzy konserwowej

    1 puszka
  • małej cebulki

    1 sztuka
  • masła

    1 łyżka
  • majonezu

    2 łyżki
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w dużą kostkę. Kurki umyć, osączyć. Na patelni rozgrzać masło i włożyć grzyby. Kilkakrotnie przemieszać i podlać wodą. Dusić na małym ogniu 15-20 minut. Zostawić do ostygnięcia. Udko ugotować w bulionie, ostudzić i pokroić w średnią kostkę. Ogórki pokroić w plasterki a cebulę
w piórka. kukurydzę osączyć z zalewy. Kurki oprószyć solą i wymieszać. Połowę grzybów i pozostałe składniki połączyć. oprószyć solą i pieprzem. Wymieszać. Dodać majonez. Pozostałymi kurkami obsypać sałatkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
katarzynka455 03.01.2012 23:02
Pewnie super smaczna
PaniMISIOWA 19.05.2011 18:16
bardzo fajne połączenie smaków

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat