Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kurek i fasolki szparagowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kurki 30 dag
fasolka szaragowa 1\\2 kg
papryka czerwona 1 szt
cebula
czosnek ząbki 1 szt
ocet balsamiczny łyzka
oliwa
sól, pieprz
masło 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kurek i fasolki szparagowej

Z fasolki poodcinać końcówki i przekroić ją na pół. Ugotować w lekko osolonej wodzie.
Kurki oczyścić, umyć pod bieżącą wodą.Cebulę pokroić w drobną kostkę, paprykę w słupki. Kurki wraz z cebulą usmażyć na patelni z łyżką masła. Dodać paprykę i pokrojony czosnek i jeszcze chwilę smażyć. Dodać fasolkę szparagową, pokrojoną natkę i wszystko dokładnie wymieszać. Sałatkę polać oliwą i octem balsamicznym, przyprawić solą i pieprzem. Dobrze wymieszać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 22.02.2011 17:19
Fasolka i kurki - moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak