Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kurczakiem w kształcie serca i pomarańczą
Pierś z kurczaka umyć i przeciąć wzdłuż na pół. Dociąć tak aby powstały dwa niezbyt grube plastry. Za pomocą foremki do ciastek w kształcie serca powycinać serca (trzeba mocno dociskać). Mięso oprószyć solą, pieprzem i papryką i podsmażyć na oleju. Mięso ułożyć na papierowym ręczniku aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Pomarańczę obrać i usunąć błonki. Z granatu wyłuskać ziarenka. Orzechy podprażyć na suchej patelni. Na dnie miski ułożyć sałatę. Na wierzchu ułożyć pomarańczę, kurczaka, orzechy i ziarenka granatu.
Z cytryny wycisnąć sok i wymieszać z miodem, musztardą oraz oliwą z oliwek.
Przygotowanym sosem polać sałatkę tuż przed samym podaniem.