Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i winogronami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    350 g
  • ananas z puszki

    340 g
  • majonez

    5 łyżek
  • curry

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1/2 szt
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • płatki migdałowe

    30 g
  • olej do smażenia

    do smaku
  • winogrona czerwone

    300 g
  • seler naciowy

    5 (łodygi)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka oprószamy solą i pieprzem, smażymy na rozgrzanym tłuszczu, odstawiamy, aby ostygły. Na suchej patelni prażymy płatki.
Do miski wrzucamy pokrojone w plasterki łodyżki selera naciowego, przekrojone wzdłuż winogrona i pokrojone w kostkę ananasy. Pierś z kurczaka kroimy na małe paseczki, najwygodniej tnie się je nożyczkami. Dodajemy majonez i przyprawy, dokładnie mieszamy. Odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
votus 04.01.2014 19:50
świetny przepis!
ao_12 03.01.2014 23:20
smaczna sałatka
Rycerz 03.01.2014 17:53
Ciekawe połączenie smaków
idealme 03.01.2014 17:20
pyszności! :)
Anna133 03.01.2014 16:43
zapowiada się świetna sałatka
maciek7 03.01.2014 15:59
przepyszna
patryska76 03.01.2014 15:52
Prezentuje się przepysznie ;-)
sanielcia 03.01.2014 15:48
ładnie wygląda ta sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat